Biography

Nico Kroon (1962) studeert in 1986 af aan de School voor Fotografie in Den Haag. In 1992 start hij de Kroonstudio, een samenwerkingsverband met een aantal vakgenoten, waar de basis wordt gelegd voor zijn huidige portfolio.
In deze periode vinden ook de reclamebureaus, lifestylemagazines en andere bladen hun weg naar de studio. Na meer dan een decennium samenwerken wordt het hoog tijd om op eigen benen verder te gaan, met een eigen studio.

In 2004 opent de gloednieuwe Studio Nico Kroon haar deuren. Nico: ‘Het is een plek waar ik en de mensen met wie ik werk zich thuis voelen. Vanuit deze basis hoop ik nog jaren pareltjes van foto’s te maken’.

In de loop der jaren heeft Nico zich doorontwikkeld tot een vakman met een scherp oog voor mode, beauty en portretfotografie. Opdrachtgevers, modellen, BN-ers, stylisten, visagisten: ze lopen allemaal met hem weg. Niet alleen vanwege het eindresultaat. Maar ook omdat Nico de kroon spant als fotograaf die het beste in mensen naar boven haalt. En dat zie je in zijn werk terug.